23948sdkhjf

Säkert sätt att sparka igång 2015

I början av januari 2015 i samband med Transportforum i Linköping kommer Stora Trafiksäkerhetspriset åter igen att delas ut.
Tidningarna som står bakom priset är Transport & Logistik Idag, Resforum och Trafikforum. Vi vill på detta sätt lyfta fram goda exempel när det gäller trafiksäkerhet, samt främja det fortsatta arbetet inom detta mycket viktiga område.

Pristagarna väljs i år ut av en jury med representanter från NTF, Svensk Kollektivtrafik, Svenska Taxiförbundet, Sveriges Bussföretag och Sveriges Åkeriföretag samt av undertecknad som är juryns ordförande.
Nomineringstiden pågår under hösten 2014 och det har redan kommit in ett antal bidrag vilka samtliga håller en mycket hög nivå oavsett om det gäller persontransporter eller godstrafik.

Jag kan med glädje konstatera att den yrkesmässiga gods- och persontrafikens aktörer – oavsett om det handlar om beställare, entreprenörer/operatörer eller leverantörer – arbetar aktivt med förbättringar med trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder och fungerar som föredömen i trafiken. Därmed bidrar dessa aktörer på ett påtagligt sätt till ökad trafiksäkerhet på väg.

Jag är övertygad om att de aktörer som är aktiva inom trafiksäkerhetsarbetet kommer att sporra andra till att öka sina insatser inom trafiksäkerhetsområdet, såväl nationellt som internationellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062