23948sdkhjf

Infranord varslar 150 tjänster

Det statliga järnvägsbolaget Infranord varslar om uppsägning av 150 tjänster, till följd av att regeringen kräver att bolaget levererar vinst från 2016.
Infranord, som arbetar med underhåll av och modernisering av den svenska järnvägen, underrättade i fredags Arbetsförmedlingen om ett varsel av 150 tjänster. Det handlar om tjänster inom samtliga personalgrupper och över hela landet, men tyngdpunkten kommer att ligga på det administrativa området. Orsaken är övertalighet efter en ”intern effektivisering av verksamheten”.

– Det rimmar fruktansvärt illa när det gäller järnvägens behov och skulle det nu bli snö så har vi inte folk, säger Sekos ordförande hos Infranord, Jörgen Lundström, till SVT.

– Socialdemokraterna lovade i valrörelsen att man inte skulle ställa avkastningskrav på Infranord och att underhållet skulle återgå till staten, men det verkar vara som bortblåst nu.

Infrastrukturminister Anna Johansson uppger för nyheterna att hon inte känner till något dylikt löfte, och skyller på regeringens nedröstade bugdet:

– Vi hade lagt en budgetproposition på riksdagens bord, men den röstades ner, säger hon.

Förhandlingar inleds inom kort, då varslets påverkan på verksamheten också kommer att bli tydligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062