23948sdkhjf

Krafttag mot rattsurf

Transportstyrelsen startar nu en informationskampanj, Sluta rattsurfa, för att få unga vuxna att sluta använda mobiltelefonen vid bilkörning.
Den 1 december blev det förbjudet att använda mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning som påverkar bilkörning på ett trafikfarligt sätt. Målet var att få svenskarna att sluta fokusera på annat vid körning. Uppdraget att informera om det nya regelverket landade på Transportstyrelsen, som därför nu startar kampanjen Sluta rattsurfa.

– Ungdomar har många gånger svårt med riskbedömning och har hög tilltro till sin förmåga att göra flera saker samtidigt, säger Hans Yngve Berg, trafiksäkerhetsanalytiker på Transportstyrelsen.

– Den som kör 40 kilometer i timmen och tittar ner på sin telefon i 2 sekunder hinner rulla 22 meter utan att ha en aning om vad som har hänt. Det är det riskbeteendet vi vill få bort genom den här kampanjen.

Kampanjen, som pågår under hela december, kommer att gå på bio, reklamradio, Youtube och Facebook och vänder sig till unga vuxna i åldern 18–30 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109