23948sdkhjf

Södertälje Hamn ror hem tung affär

Autolink Sverige, som från årsskiftet hanterar 75 procent av Volvos bildistribution för den svenska marknaden, väljer Södertälje Hamn för 18 000 fordon årligen.
Förutom de 14 000 Volvobilarna flyttar norskägda Autolink över sina volymer av Suzuki, Mercedes, Citroën och Hyundai från Årstaterminalen – vilket för Södertälje Hamn innebär ett tillskott på 18 000 fordon. Det väntas ge både högre omsättning och nya arbetstillfällen i hamnen:

– Södertälje Hamn har hanterat cirka 85 000 bilar under 2014. Ungefär 20 000 av dessa ankommer med järnväg, så ett tillskott på 18 000 bilar är betydande. Det faktum att det samtidigt stängs två andra bilterminaler i Stockholms län är naturligtvis positivt och känns hoppfullt för framtiden, säger Södertälje Hamns vd Erik Froste i en kommentar.

Volvo har lagt över hantering, åtgärder och transport av bilar från tillverkare till återförsäljare för 75 procent av sina fordon för den svenska marknaden på Autolink Sverige. Volymerna lastas på biltransportvagnar och går på järnväg till Södertälje Hamn där de lossas och hämtas av Autolinks biltransportbilar för att distribueras i Mälardalen.

– Södertälje Hamn känns som en väldigt naturlig samarbetspartner för Autolink. De är lätta att göra affärer med. Det är dessutom smidigt rent logistiskt att centralisera alla våra volymer till en och samma plats, och valet på Södertälje Hamn var enkelt, kommenterar Autolinks vd Bart Steijaert.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063