23948sdkhjf

Rekorddäck för Hakkapeliitta

Däckjätten Nokian Tyres och företaget Arctic Trucks har utvecklat det största vinterdäcket för tunga 4x4-fordon någonsin: Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35.
Det nya rekorddäcket har en dimension på 315/70 R17, att jämföra med det vanliga vinterdäcket i dimensionen är 205/55 R16, och är utvecklat speciellt för tunga specialbyggda 4x4-fordon i extremt krävande vinterförhållanden.

− Både vi och Nokian Tyres har som mål att erbjuda våra kunder bästa möjliga produkter. Nokian Tyres kompetens när det gäller produktutveckling och vår kompetens på att testa fick oss att samarbeta mer konkret för att utveckla specialdäcket Hakkapeliitta LT2 AT35, ett vinterdäck av hög kvalitet som tål tungt bruk, kommenterar Ørn Thomsen, vd för Arctic Trucks i Norge.

Nokian Hakkapeliitta LT2 uppes ha en robust konstruktion som kan bära höga axelvikter och klarar av tunga laster på stadsjeepar, lätta lastbilar och skåpbilar. Ett skräddarsytt stålbältespaket – som består av 60 procent mer stål än ett normalt personbilsdäck – är förstärkt speciellt på däckets skuldror.

− Mittpartiets aggressiva mönster ger Nokian Hakkapeliitta LT2 bättre grepp och stabila köregenskaper. Mönstrets kraftiga lamellering förbättrar snögreppet. De breda mönsterspåren leder effektivt bort vatten och slask mellan däcket och vägbanan, sägerr Petri Niemi, Business Manager på Nokian Tyres.

Det robusta vinterdäcket finns både med och utan dubb och väger cirka 25 kilo med en luftvolym på cirka 600 liter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078