23948sdkhjf

Green Cargo får fortsätta för BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs, som transporterar sågverksflis från flera dalasågverg, ger Green Cargo ytterligare två år med ett nytt transportavtal.
Det nya avtalet mellan Green Cargo och BillerudKorsnäs omfattar 300 000 ton flis per år, som körs i inhyrda specialbyggda containrar.

– Vi har transporterat träflis för BillerudKorsnäs med nuvarande lösning i 15 år. Tack vare ett långt samarbete har vi kunnat ta fram en stabil logistiklösning som ger positiva effekter för både oss och BillerudKorsnäs. Det nya avtalet ger oss möjlighet att vidare utveckla och effektivisera samarbetet, vilket verkligen glädjer oss, säger Richard Kirchner, försäljningsdirektör Green Cargo, i en kommentar.

– Avtalet ger oss möjligheterna att tillsammans med Green Cargo utveckla och förbättra systemet. Under avtalsperioden ämnar vi dels öka beläggningen på de vagnar och containrar vi använder, dels förbättra förutsättningarna vid lastning och lossning, kommenterar John Samuelsson, virkesflödesansvarig på BillerudKorsnäs.

Transporterna som avtalats går främst i heltåg från sågverk i Mora och Blyberg till BillerudKorsnäs produktionsanläggning i Gävle. Avtalet gäller från den 1 januari 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064