23948sdkhjf

Norsk hamn väljer svenskt

Drammen hamn, ett logistiknav i Oslo-regionen och Norges största hamn för bilimport, går över till hamn- och terminalsystemet Portit från svenska Inport för att effektivisera.
– Drammen är ett viktigt logistikcenter i södra Norge med hamnen som knutpunkt för ett 50-tal logistik- och transportföretag som behöver ett nytt och modernt IT-stöd för ett effektivare informationsutbyte, säger Morten Hansen, hamninspektör på Drammen hamn i en kommentar.

– Vi har valt ett nytt och modernt system genom rekommendationer från andra norska hamnar som använder Portit.

Portit används idag av ett 30-tal nordiska hamnar, bland annat norska Larvik och Bodö, för att samordna logistiken kring hamnarnas fartygsanlöp, godshantering, personalplanering och kundfakturering.

– I Sverige är vi klart marknadsledande, i Norge är vi på väg och i Danmark, Finland och Island har vi kunder. Vi har en bra och flexibel produkt som passar alla nordiska hamnar och vi har nöjda kunder som ger oss goda referenser - därför sprider sig intresset för Portit från hamn till hamn, kommenterar Tord Larsson-Steen, vd för Inport, Intelligent Port System.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063