23948sdkhjf

Väktare föreslås kontrollera tung trafik

Den förre rikspolischefen Björn Eriksson föreslår att bevakningsföretag ska börja sköta de kontroller av tung trafik, som Trafikpolisen har svårt att hinna med.
Transport & Logistik iDag/Transportnet har nyligen rapporterat om att trafikpolisen ägnar stor del av sin arbetstid åt annan verksamhet istället för att kontrollera den tunga trafiken.

– Polisens sidouppgifter är en tidstjuv som förbrukar cirka tolv procent av polisens arbetstid, säger Säkerhetsbranschens ordförande, den förre rikspolischefen Björn Eriksson till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Detta gäller även trafikpolisen. Genom att ge bevakningsföretag befogenheter att kontrollera tung trafik kan man råda bot på resursbristen.

Björn Eriksson har nu skickat en skrivelse till justitieminister Beatrice Ask med krav på att poliser ska befrias från arbetsuppgifter som inte är polisverksamhet och att bevakningsföretag ska ges befogenheter att bland annat kontrollera tung trafik.

Björn Eriksson ställer politikerna till ansvar för polisens dåliga resultat:

– I det fall polisen skulle befrias från arbetsuppgifter som inte kräver poliskompetens eller polismans befogenheter skulle vi få 2 400 fler poliser vilka skulle kunna göra en enorm insats för att öka kontrollerna av den tunga trafiken samt att öka antalet uppklarade brott, säger han.

Säkerhetsbranschen är en organisation med cirka 170 säkerhetsföretag som medlemmar vilka tillsammans omsätter 14 miljarder kronor per år och har 31 000 anställda medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078