23948sdkhjf

De står i finalen i Postnord Logistics Award

Kampen om guldet i Postnord Logistics Award går mellan Lidl, X-Sam, Beast/Peab och Ystad-Österlenmodellen.
– Företagens logistik blir en alltmer affärskritisk fråga och fler företag inser därför att deras logistiklösningar blir en central punkt för hela verksamheten. Årets finalister verkar i vitt skilda branscher och även om dessa företag skiljer sig åt när det gäller inriktning är det väldigt tydligt hur deras nyskapande och kreativa logistiklösningar på ett positivt sätt bidragit till verksamheternas konkurrenskraft och till ett nytänkande i sin bransch, säger Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet och juryordförande.

Beast/Peab är nominerade till priset med motiveringen att dess logistikförändringar har ”omsatts till branschstandards med en positiv påverkan på såväl kostnader, miljö och arbetsmiljö för hela byggbranschen”.

Om Lidl skriver juryn att företaget har ett unikt logistikupplägg som ständigt utvecklas och ”är en möjliggörare för kostnadseffektivitet i alla led – korta ledtider, effektiv nyetablering, minimala lager, miljönytta och hög kvalitet”.

X-Sam är i final för att man samlat alla branschaktörer och ”byggt upp ett effektivt, högkvalitativt och miljöanpassat distributionsnätverk baserat på 17 lokala samarbetspartners som oavbrutet mäts och utvecklas.

Juryns motivering till Ystad-Österlenmodellens finalplats är att tre kommuner samordnat livsmedelsdistributionen till 124 kommunala institutioner: ”Med ny upphandlingsmodell och samordnade leveranser ökas effektiviteten i transportflödena och de totala transporterna reduceras kraftigt till nytta för klimat, arbetsmiljö och trängsel.”

Vinnaren tillkännages den 26 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062