23948sdkhjf

70 personer berörs när Transpal Line läggs ned

Transatlantic lägger ned Transpal Line. Detta eftersom rederiet ska fokusera på roro- och containertrafik. 70 personer berörs av linjens nedläggning.
Transatlantic kommer att fokusera på roro- och containerfeederverksamheten för att accelerera vägarna till lönsamhet. Därför kommer Transatlantic lägga ned Transpal Line och tillhörande verksamhet.

Roro-systemet som seglar från Bottenviken till kontinenten kommer att vidareutvecklas för att stödja Transatlantics kunders konkurrenskraft genom att erbjuda Transatlantics unika iskompetens och bidra till att mildra effekterna av de kommande SECA-reglerna (svaveldirektivet). Inom containerfeederverksamheten kommer Transatlantic fortsatt att vara en nischaktör på utvalda rutter i samarbete med kunder genom att driva de tre linjerna Transfeeder North, Transbothnia Container Line och Transfeeder South.

Sista resan på Transpal Line kommer att göras den första veckan i mars. Detta inkluderar Norrköping / Hull och Åhus / Szczecin / Hamburg / Hull. Transfeeder South fortsätter dock sina tjänster i Södertälje / Oxelösund / Åhus / Hamburg / Bremerhaven. Totalt är cirka 70 anställda berörda av beslutet i Göteborg, Storbritannien och Polen. Terminalhyresavtal och därmed sammanhängande verksamhet i Hull kommer att bjudas ut till försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063