23948sdkhjf

Carlsberg varslar 75 på lagersidan

På onsdagen varslade Carlsberg Sverige 67 medarbetare i Falkenberg och 8 medarbetare i Ramlösa om uppsägning. Det handlar om 75 tjänster inom Supply Chain i samband med att Carlsberg har automatiserat sin lagerverksamhet.
Förändringarna är i linje med tidigare kommunikation och fackliga förhandlingar har nu inletts.

– Vi har inlett förhandlingar med de fackliga parterna där vi mer i detalj kommer att presentera omfattningen av övertaligheten inom Supply Chain i Falkenberg och Ramlösa, säger Glenn Nordfeldt, produktionsdirektör Carlsberg Sverige.

Carlsberg Sverige eftersträvar en process där alla berörda medarbetare ska få besked om sin framtid så snart som möjligt.

De senaste åtta åren har Carlsbergkoncernen investerat över 1 miljard kronor i anläggningarna i Falkenberg och Ramlösa. I januari 2012 informerade Carlsberg Sverige om investeringar på drygt 200 miljoner kronor i ett nytt automatiserat centrallager samt automatiserad plockning av kundpall i Falkenberg. Denna automatisering, tillsammans med anpassningar av verksamheten leder tyvärr till viss övertalighet, men är enligt Carlsberg nödvändig för att säkerställa företagets framtida konkurrenskraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047