23948sdkhjf

C-R Johansson hämtar ny vd från Euromaster

C-R Johanssons Åkeri i Varberg plockar sin nya vd Joakim Petersson från Euromaster.
Anrika och välkända C-R Johanssons Åkeri AB i Varberg har rekryterat Joakim Petersson, 41 år till ny vd. Joakim kommer närmast från Europas största däckverkstadskedja Euromaster där han varit anställd i 17 års tid, varav de senaste 10 åren som nordisk koncernchef.

Åkeriets hittillsvarande vd Per Johansson övergår till att koncentrera sig på övergripande ägarfrågor och andra verksamheter.

Euromaster ägs av däcktillverkaren Michelin och har en stark position på den nordiska marknaden.

– Joakim Petersson, som tillträdde som vd hos oss den 2 januari i år, har god kännedom om C-R Johanssons Åkeri eftersom Euromaster sedan många år tillbaka använder sig av åkeriet för sin däckdistribution i Sverige, säger Per Johansson till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera Joakim till ny vd.

C-R Johanssons Åkeri, som ägs av Per Johansson, är ett av de större privatägda åkerierna i Västsverige. Bolaget – med huvudkontor i Varberg och filial i Halmstad – har 120 medarbetare och 80 lastbilar som huvudsakligen utför inrikes och utrikes transporter för egna direktkunder. Omsättningen i åkeriet uppgick 2013 till cirka 128 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062