23948sdkhjf

Pessimisterna i majoritet

Framtidstron i transportbranschen dyker. Transportindikatorn sjunker med 18 enheter och hamnar på -13, vilket innebär att pessimisterna nu är fler än optimisterna.
Allt fler företag inom transportsektorn fruktar såväl minskad sysselsättning som fallande omsättning under det kommande kvartalet. Även tilltron till det egna företagets förutsättningar är svag. Det visar Transportgruppens senaste Transportindikator.

– Vi kan se att den osäkerhet som råder i världsekonomin påverkar företagens minskade framtidstro. 2013 bjöd inte heller på den uppgång som väntats och det finns en överhängande oro hos företagen att sysselsättningen och omsättningen kommer att minska under kommande kvartal, kommenterar Transportgruppens vd Peter Jeppsson.

30 procent av transportföretagen tror att den egna omsättningen kommer att minska under det kommande kvartalet, mot 20 procent som tror på en ökande omsättning. Hälften tror alltså på en oförändrad omsättning.

Ännu svagare är i vanligt ordning tilltron till branschens möjlighet till ökad omsättning – bara 13 procent tror att omsättningen i transportbranschen kommer att öka. Det är en kraftig försämring mot den förra Transportindikatorn, då 28 procent trodde på en uppgång. Nu tror istället 28 procent på en minskad omsättning, och 59 på oförändrat läge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077