23948sdkhjf

Glasklart kontrakt till HallandsHamnar Halmstad

HallandsHamnar Halmstad AB tecknar ett tioårigt avtal med Ardagh Glass Limmared AB och flyttar in i en av Pilkingtons tidigare anläggningar i hamnen. Därmed har HallandsHamnar Halmstad tecknat det andra långsiktiga avtalet med ny kund efter att Pilkington la ner i början av 2013 och målet att ersätta Pilkingtons verksamheter i hamnen kommer allt närmare.
Avtalet med Ardagh är långsiktigt och innebär att HallandsHamnar Halmstad kommer att ta hand om logistiken från fartyg via lager i hamnen samt att ombesörja utlastningen av råvaror till Ardagh i Limmared via dagliga järnvägstransporter.
Ardagh Glass Limmared tillverkar förpackningsglas till drycker och livsmedel, bland annat Absolut flaskan och är en världsberömd förpackning till en produkt som säljs över hela världen.
Ardagh flyttar till Halmstad från HallandsHamnar Varberg beroende på den kommande hamnutvecklingen och stadens ambitioner att bygga bostäder i det gamla hamnavsnittet.
- Vi är självklart mycket glada att kunna erbjuda Ardagh en långsiktigt bra logistisk lösning i Halmstad och att vi därför kunnat teckna ett 10 årigt avtal, säger HallandsHamnars vd Björn Alvengrip. Det skapar en stabilitet i vår relation med kunden och i hamnverksamheten. Det innebär att vi kommer att sköta logistiken i hamnen kring järnvägstransporterna som dagligen kommer att gå från vår anläggning till Ardagh’s fabrik i Limmared. Det är också roligt att vi kommer att hantera råvaran till en nära nog världsberömd förpackning. Det är dessutom mycket viktigt vi att kunnat behålla Ardagh som kund inom HallandsHamnar när Ardagh nu sökte ett nytt läge för sin framtida logistik.
Bo-Lennart Nilsson, vd i Ardagh Glass Limmared, är positiv över avtalet med HallandsHamnar Halmstad.
- Det ger oss en förbättrad råvaruhantering och vi och ser fram emot ett långsiktigt samarbete med en professionell partner, säger han.
I december 2013 offentliggjordes att cementföretaget CEMEX startar verksamhet i Halmstad och tecknat ett långtidsavtal och den verksamheten har kommit igång på ett bra sätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063