23948sdkhjf

Wabco köper Transics International

Fordonsleverantören Wabco Holdings Inc. har förvärvat europeiska Transics International, som arbetar med fordonsledningssystem.
– Wabco fortsätter följa sin strategi att förse ägare av kommersiella fordon med sina lösningar för fordonsledningssystem globalt. I och med förvärvet av Transics International kan vi nu erbjuda en kraftfull kombination av Wabcos expertis inom system för kommersiella fordon och Transics branschledande säkerhets- och effektivitetsteknologi för fordonsledning i världsklass, säger Jacques Esculier, Wabcos ordförande och vd, i en kommentar.

Transics utvecklar tekniska lösningar för åkerier som vill hantera sina lastbilar och släp och ha kontroll över förare, last och beställningar i realtid. Företaget har sitt huvudkontor i Ypres, Belgien, och ett säljnätverk över hela Europa. Transics kommer att fortsätta att verka under eget varumärke.

– Integreringen av omfattande realtidsdata från WABCOs avancerade broms-, stabilitetskontrolls- och effektivitetssystem med Transics innovativa telematiktjänster ger åkerier tillgång till en stor mängd data som kan förbättra deras tjänster samt öka verksamhetens produktivitet och fordonens säkerhet och effektivitet, säger Jacques Esculier.

Wabco har förvärvat 96,84 procent av aktierna i Transics International för 111,1 miljoner euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094