23948sdkhjf

Stor satsning för Still

Still går vidare med sin truckserie RX och lanserar en elektrisk truck som kan lyfta upp till åtta ton, stora RX 60.
Still har noterat en ökande efterfrågan på elektriska truckar med högre lyftkapacitet, som kan hantera tyngre och större gods och få ned transporttiderna. Framför allt märks trenden inom mekanisk och anläggningsindustri med gods som är både tungt och skrymmande samt inom pappers- och dryckesindustrin.

Den elektriska motviktstrucken RX 60 finns med en lyftkapacitet på sex, sju och åtta ton, men med en längd på under 3,5 meter och en bredd på 1,68 meter för singelmontering eller 2 meter för tvillingmontering har den ändå en svängradie på bara tre meter. Det innebär att RX 60 är en av de mest kompakta truckarna i sin viktklass.

80-voltstrucken har en kraftfull och energisnål tvåmotorig framhjulsdrift (2 x 10,5 kW) och kan nå en topphastighet på 17 km/h. Standardutförandet har fem olika körlägen och energisparprogrammet Blue-Q, som ger en energibesparing på 10 procent utan förlorad prestanda, samt energiåtervinning när trucken bromsas.
Still RX 60 når lyfthastigheter på upp till 0,48 m/s genom två 21 kW lyftmotorer, vilket ger hög effekt med låg energiförbrukning. Trucken har en noggrann arbetshydraulik och kan förses med ett vridstyrt, duplex- alternativt tripplexstativ, med lyfthöjd upp till 8740 mm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078