23948sdkhjf

Schenker skickar småpaket till helgfrukosten

DB Schenker Privpak lanserar den nya tjänsten Brev, som innebär att små paket skickas med morgontidningen – till och med på helgmornar.
DB Schenker Brev är en tjänst som tagits fram i samarbete med MTD, Morgontidig Distribution, en rikstäckande tidningsdistributör. Det innebär att försändelser som får plats i brevlådan delas ut före klockan 07.00, varje dag, året runt.

Tjänsten vänder sig i första hand till e-handlare samt konsumenter som vill ha tidiga leveranser, och dessutom vill slippa åka till något ombud för att hämta paket.

– Vi var först med att använda befintliga butiker för paketutlämning, vi var först med att boka frakt på nätet och att avisera kunderna via sms när deras paket är framme. Genom att utnyttja befintliga tidningsbud gör vi det igen. Vi använder befintlig infrastruktur och öppnar på så vis nya möjligheter för våra kunder inom svensk distanshandel, säger DB Schenker Privpaks vd Tina Rundström.

Alla brevförsändelser är spårbara, och DB Schenkerbrev som inte överstiger vikten 2 kg eller maxmåttet 90 centimeter (längd+bredd+höjd) levereras direkt till mottagarens brevlåda.

– Detta är ett perfekt alternativ för dem som inte vill ta sig till något av våra ombud för att hämta småprylar som går ner i brevlådan, säger Tina Rundström.

DB Schenker Privpak Brev testas nu i ett pilotprojekt på de första kunderna, och rullas ut helt under våren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078