23948sdkhjf

Ford väljer Logent som ny partner

Logent får ett nytt uppdrag för Ford Motor Company, och kommer att distribuera nya Ford-bilar från flera svenska hamnar ut till återförsäljare.
– Vi har tidigare haft en kombination, där Scandiatransport och Autolink har skött mycket av transporterna. Scandiatransport har främst gjort PDI-tjänster tidigare, men de är nu helt bortkopplade, säger Ford Motor Companys informationschef Ola Norberg till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Nu delar vi upp distributionen på ungefär 50-50 mellan Autolink och Logent. Det kommer inte att göra någon nämnvärd skillnad, annat än den geografiska uppdelningen. Men det är ju alltid bra att inte ha alla ägg i samma korg, konstaterar Ola Norberg.

Avtalet mellan Logent Automotive Logistics och Ford Motor Company löper över ett år. Det omfattar transport av nya bilar för den svenska marknaden, från Göteborg, Malmö, Wallhamn och Södertälje till återförsäljare. Distributionen kommer delvis att ske med ett systemtåg från Göteborg med 24-timmars omlopp, och delvis med lastbil.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt och strategiskt samarbete där vi får möjlighet att utveckla och effektivisera Fords billogistik. Detta är ett viktigt avtal för Logent där vi blir en stor distributör av Fords bilar för den svenska marknaden. Att vi får förtroendet som en helt ny leverantör för Ford Motor Company AB visar att vi har ett konkurrenskraftigt totalkoncept för bildistribution, säger Anders Borgström, vd Logent Automotive Logistics, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083