23948sdkhjf

Logistiken i centrum när Footway köper Brandos

Två e-handelsaktörer blir en, när Footway köper konkurrenten Brandos. Nu ligger fokus på att hitta synergier – och på sikt slås logistiken ihop.
– Logistiken är väldigt viktig för oss, det är ett kärnvärde för vår typ av verksamhet. Det är oerhört viktigt att den fungerar och är effektiv, säger Footways vd Daniel Mühlbach till Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Brandos har en verksamhet som fungerar bra, så vi kommer inte att göra några hastiga förändringar. Det behöver gå lite tid för att kunna se över hur vi kan arbeta tillsammans.

Brandos har i dagsläget sin logistikverksamhet utlagd på tredjepart, PostNord Logistics, med lager i Helsingborg. Footway driver däremot sitt centrallager i Kista i nordvästra Stockholm på egen hand, och satsar mycket på att utveckla logistiken.

– Vi kommer att börja med att titta på vilka synergier som finns att göra i vår gemensamma verksamhet. Och då börjar vi med de små bitarna, som inköpsvolymer och avtal och sådant som är lättare att samordna, berättar Daniel Mühlbach.

– Logistiken kommer att kunna slås ihop på sikt, men hur det kommer att se ut vet vi inte idag.

Skobranschen hade ett tufft år i fjol, med mycket ny konkurrens och dessutom en svag marknad på grund av vädret. Brandos hade höga tillväxtförväntningar, men kombinationen av hård konkurrens och en svag marknad blev väldigt utmanande. Bolaget genomgick till sist en rekonstruktion och fick efter det ett bud från danska Smartguy. Då gav sig Footway in i budstriden för att få behålla bolaget i Sverige.

– Affären har gått väldigt snabbt, konstaterar Daniel Mühlbach.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078