23948sdkhjf

Ny säljchef för effektivare lager

Michael Hillström är ny försäljningschef på SSI Schäfer Sverige. Hans uppdrag är att få svenska företag att effektivisera de interna lager- och logistikbitarna.
Michael Hillström arbetade på SSI Schäfer Sverige som försäljningsingenjör under 2007, och konstaterar att mycket hänt i bolaget sedan dess. Verksamheten har gått från att handla om i första hand manuella produkter som plastbackar, lagerhyllor och -skåp, till att idag fokusera mer på stora, helautomatiska lösningar. År 2011 upprättade SSI Schäfer även en svensk automationsavdelning.

– SSI Schäfer Sverige kan nu i ännu högre grad vara marknadsledande i Sverige när det kommer till intern logistik. Större fokus ligger på Supply Chain Management i form av bland annat ett mera effektivt varuflöde, snabbare omsättningsgrad, samt att inte binda upp för mycket kapital i lagerföring, kommenterar Michael Hillström.

– Detta betyder att lager- och logistikcheferna har fått upp ögonen för de många fördelarna som ett halv- eller helautomatiskt lager för med sig.

Den nya försäljningschefen konstaterar dock att varje bit har sitt värde:

– SSI Schäfer Sverige ska ses som det företag vi är – en helhetsleverantör av all intern logistik, från den lilla plastlådan till stora helautomatiska lager. Att få detta bevisat för landets lager- och logistikchefer, tillsammans med fördelarna vid effektiviseringar är mitt främsta fokus, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079