23948sdkhjf

Rekordorder för Scania

Scania har plockat hem en bautaorder från Storbritannien på totalt 1 500 lastbilar under två år. Affären uppskattas av Dagens Industri vara värd runt 3 miljarder kronor för Scania under fordonens livslängd.
Det är de brittiska transportföretagen Eddie Stobart och A.W. Jenkinson Forest Products som tillsammans lagt rekordordern, som blir Scanias största enskilda brittiska lastbilsbeställning någonsin.

Rekordordern rör 1 500 Scania Euro 6-lastbilar, då Euro 6-standarden blev obligatorisk för alla nya europeiska lastbilar vid årsskiftet. Olika typer av fordon ingår, för olika typer av transportuppdrag, bland annat från G- och R-serien. Service och underhåll kommer att skötas av Scanias brittiska servicenätverk.

Avtalet mellan de bägge brittiska transportföretagen och Scania har föregåtts av två tidigare avtalsperioder, det första tecknat 2010 och förnyat 2012. Totalt har redan 2 000 Scania-fordon levererats enligt tidigare avtal.

– Vi är glada att presentera det här tredje större avtalet med Eddie Stobart och A.W. Jenkinson Forest Products. Sedan det första avtalet undertecknades för fyra år sedan har våra försäljnings- och servicegrupper arbetat hårt för att säkerställa att vi uppfyller alla önskemål från dessa två viktiga kunder. Vi är därför stolta att de båda företagen återigen valt Scania som leverantör, säger Claes Jacobsson, vd för Scania (Great Britain) Limited, i ett pressmeddelande.
Eddie Stobart, en del av Stobart Group, är ett miljöprofilerar åkeri med en fordonsflotta på 2 500 lastbilar. A.W. Jenkinson Forest Products är Storbritanniens största leverantör av flis och barkprodukter.

– Vårt beslut att även i fortsättningen använda fordon från Scania baseras på deras goda resultat inom Eddie Stobarts och A.W. Jenkinsons fordonsflottor. Vi fann ingen anledning att inte fortsätta relationen i samband med att vi börjar använda Euro 6-fordon i verksamheterna. Det nya avtalet ger oss stora möjligheter framåt, kommenterar William Stobart, Chief Operating Officer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062