23948sdkhjf

Thule väljer Swisslog för automatiserad materialförsörjning

Swisslog får ansvar för att automatisera Thule Groups materialförsörjning för kit-packning.
I dagsläget hanteras materialförsörjningen till största delen manuellt. Med automatiseringen kommer de ingående komponenter som levereras in till anläggningen, automatiskt lagras i ett miniload-lager med 4 800 lådplatser. En kran hanterar därefter de plastlådor med komponenter som inlagrats i miniload-lagret och vid två plockstationer plockas löpande komponenter ur lådorna och sammanställs till bilanpassade kit som packas och levereras till Thule Groups tyska centrallager. Varje kit är unikt och är utvecklat efter formen på bilen. Då bilmodeller ändras och det tillkommer nya modeller uppdateras kitten relativt ofta, vilket medfört att den manuella hanteringen blivit relativt komplex och kostsam.
- Med den nya automatiserade lösningen ökar vi vår effektivitet på flera sätt, säger Azzy Alvarsson, projektledare och ansvarig för den nya lösningen hos Thule Group. Vi reducerar våra ställtider vid packlinan, ökar genomströmningen av artiklar, minskar vårt behov av lager och kortar ner ledtiderna.
Investeringen har föregåtts av en noggrann analys och Azzy Alvarsson har höga förväntningar på den nya automatiska lösningen och räknar med att den ska ha betalat sig inom två år.
- I normalfallet brukar våra automatiska hanteringslösningar användas i betydligt större anläggningar, säger Håkan Furberg, säljansvarig hos Swisslog. Investeringen är ett bevis på att det är lönsamt att satsa på automatisering även när de hanterade volymerna är relativt små.
I affären ingår två plockstationer, en miniload-anläggning med 4 800 lådplatser, en miniload-kran samt Swisslogs lagersystem MFCS som håller koll på de lagerförda artiklarna och kommunicerar med Thules ERP-system, Movex.
Thule Group har sitt huvudkontor i Malmö, Sverige, och har över 3 400 anställda vid fler än 50 produktions- och försäljningsenheter över hela världen. Sport- och fritidsföretaget Thule Group arbetar under mottot Active Life, Simplified och erbjuder produkter inom fyra områden: Sport & Fritid (cykel-, vattensports- och skidhållare, takboxar, multifunktionella barnvagnar med mera), Bags (dator- och kameraväskor, ryggsäckar, cykelväskor etcetera), Towing (dragkrokar och släp) samt Work Gear (steghållare, verktygslådor för professionella användare med mera).
Swisslog arbetar med integrerade logistiklösningar för lager, distributionscentraler och sjukhus. Den omfattande tjänsteportföljen innehåller allt från uppbyggnad av komplexa lager och distributionscentraler till att implementera Swisslogs egen programvara. Därutöver tillhandahåller Swisslog interna logistiklösningar för sjukhus liksom programvara och konsulttjänster inom SCM-området.
Med Swisslogs lösningar optimeras kundernas produktions-, logistik- och distributionsprocesser för en bättre flexibilitet, respons och kvalitet samtidigt som logistikkostnaderna hålls nere. Med mångårig erfarenhet av utveckling och realisering av integrerade logistiklösningar tillhandahåller Swisslog den expertis som kunder i fler än 50 länder förlitar sig till.
Huvudkontoret ligger i Buchs/Aarau i Schweiz. Swisslog har för närvarande cirka 2 000 anställda i 20 länder. Swisslog finns på den nordiska marknaden som en stark lokal aktör med cirka 300 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125