23948sdkhjf

Höga betyg för Rambos avfallshantering

Nöjda kunder placerar Rambo på fjärdeplats i en nationell undersökning om hur bra bolaget klarar av avfallshanteringen.
Det samlade positiva omdömet vid besök på återvinningscentralen är 96 procent, vilket var högst av alla. När det gäller tillgängligheten till bolagets återvinningsstationer hamnar man på första plats med en kundnöjdhet på 91 procent. Det positiva omdömet avseende ”sammanfattande bedömning av kommunens avfallshantering” blir hela 90 procent.
- Det är väldigt glädjande siffror, säger vd Claes Lundberg. Det är ju personalens engagemang och yrkesskicklighet som avgör varje företags framgång och jag är verkligt stolt.
Mätningen som genomfördes i oktober i fjol omfattar sammanlagt 37 kommuner spridda över landet och är utförd av Sweco Environment.
Undersökningen är genomförd bland invånare i Lysekils kommun vilket kanske inte ger en heltäckande bild eftersom Rambo är samägt och verksamt i tre kommuner till. Å andra sidan är det samma policy, strategi och personalengagemang som genomsyrar hela företaget även där. Så kundnöjdheten bör vara likartad.
Frågorna som kunderna besvarat handlar om hur positivt man uppfattar öppettider, framkomlighet, personal, sophämtning och bemötande av kundtjänst. Dessutom inlämningsmöjligheter för grovavfall, elavfall och farligt avfall med mera.
- Att mätningen visar att Rambo är bäst i hela Västsverige gör ju inte vår glädje mindre, säger Claes Lundberg.
Rambo AB är Norra Bohusläns miljöföretag inom avfallsminimering, återvinning och avfallsrådgivning.
Bolagets kunder är både företag och hushåll. Rambo erbjuder moderna källsorteringslösningar, kundanpassad rådgivning och utbildning samt en effektiv logistik och infrastruktur för avfall. Rambo driver fyra avfallsanläggningar, sju återvinningscentraler, 14 miljöstationer och på uppdrag av FTI ett 60-tal återvinningsstationer. Rambo ägs av Lysekils, Sotenäs, Tanums och Munkedals kommuner, har 42 anställda, omsätter 161 miljoner kronor per år och har en god tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094