23948sdkhjf

Hörmann lanserar lastbryggor med RFID-teknologi

En nyhet hos Hörmann är lastbryggor med inbyggd RFID-teknologi, med vilken godstransporter vid i- och urlastning registreras tillförlitligt genom transponder och mottagare, utan att någon vidröring krävs.
energiförlust. När det gäller energieffektivitet, säkerhet och hållbarhet är laststationen något av en akilleshäl inom logistikområdet. Här är värmeförlusten som högst, här riskerar egna medarbetare att kollidera med annan personal och här finns risk för att material kan köras på av lastbilar.
RFID-mottagare är i vanliga fall placerade vid lastportens grind, men i Hörmanns system befinner sig RFID-mottagaren direkt under lastbryggan – och är på så sätt i direkt närhet av lastpallens transponder. På detta sätt kan all leveransinformation läsas av och registreras från lastpallen på ett tillförlitligt sätt. RFID-mottagaren är samtidigt skyddad från stötar och kollisioner från transportfordon på bästa möjliga sätt. Hörmanns lastbrygga med inbyggd RFID-teknik kan på så sätt även problemfritt monteras i efterhand.
Dessutom erbjuder Hörmann många fler nyheter inom tillbehörsområdet. Inkörningshjälpen "Light Guide" underlättar lastbilens dockning i laststationen; det är ett alternativ eller komplement till mekaniska inkörningshjälpmedel, vilka syns dåligt i mörker och är i vägen för snöröjningsfordon. Med hjälp av effektiv LED-teknik visar de föraren rätt dockningsläge.
Vidareutveckling av Hörmanns påkörningsskydd "Intelligent bumper" HIB-Pro stödjer inte bara, tack vare den integrerade sensortekniken, dockningen av fordonet utanövervakar dessutom att lastbilen inte kör iväg för tidigt. Klarsignal för ivägkörning visas inte på trafikljuset förrän rampporten har stängts. Genom en sensor i portspåret överförs signalen till trafikljussystemet. På detta sätt kan föraren vara säker på att lastningsprocessen är avslutad vid ivägkörningen. Värme hindras också att strömma ut ur hallen medan porten är öppen, utan att en lastbil blockerar öppningen. Systemet DockControl går ytterligare ett steg längre. Här utnyttjas också den integrerade sensortekniken i påkörningsskyddet. Men framförallt erbjuder den, förutom dockningshjälp och kontrollerad ivägkörning, dessutom en positionskontroll. Om fordonet vid i- och urlastning avlägsnar sig från lastningpositionen, avger systemet både en optisk och enakustisk signal.
Hörmann Group är Europas ledande leverantör av garage- och industriportar samt övriga byggprodukter.
De erbjuder ett komplett sortiment från egna fabriker med ett nätverk av försäljnings- och serviceföretag över hela Europa och etablering i USA, Kina och Indien. 1988 startades Hörmann Svenska AB, som idag är ledande leverantör av garageportar på den svenska marknaden. Från centrallagret i Örebro distribueras portar över hela landet. För industriportar erbjuder Hörmann Svenska AB montage i egen regi samt service av alla fabrikat på marknaden. Hörmann är en stark och pålitlig internationell partner för byggprodukter av högsta klass som står för kvalitet utan kompromisser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064