23948sdkhjf

Bring miljardinvesterar i nytt logistikcenter

Posten Norge och Bring investerar 1,5 miljarder norska kronor i en ny toppmodern godsterminal som ska stå klar 2017. Den nya godsterminalen placeras på Alnabru i Oslo och blir Norges största logistikcenter av sitt slag.
När det nya logistikcentret är klart kommer Posten Norge och Bring att samla sina paket-, gods- och termoverksamheter i Alnabru. I dag är paketterminalen belägen i Alnabru, medan godsverksamheten är lokaliserad till Karihaugen och termoverksamheten till Skårer i Lörenskog. Dessa enheter ska koncentreras till Alnabru och utgöra det nya logistikcentret. Samlokaliseringen kommer att ge kunderna ett effektivt logistikutbud och stärker Bring/Posten Norges konkurrenskraft.
- Logistikkunderna önskar att få sina behov lösta på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, oberoende av om det är paket, gods eller kyl- och frysvaror som ska fraktas, säger Dag Mejdell, koncernchef i Bring/Posten Norge. Med Alnabru-investeringen kommer vi ytterligare att förstärka vår ställning som Nordens ledande logistikkoncern.
Alnabru är den logistikknutpunkt i Norge där lastbilar och järnväg möts och bidrar till ett bra samspel. Mer av dagens godstransporter kan överföras från väg till järnväg, enligt Bring/Posten Norge. Samlokaliseringen på Alnabru kommer att leda till mindre distributionskörning och tomkörning mellan terminalerna försvinner. Det ger betydande fördelar ur ett miljö- och samhällsperspektiv. Beräkningar visar att de totala koldioxidutsläppen från vägtrafik i Osloregionen kommer att reduceras med 1-2 procent genom att Posten Norge och Bring samlar sin logistikverksamhet till Alnabru i förhållande till andra lokaliseringsalternativ.
Detta innebär cirka 10 000 km mindre körning per dag i Osloregionen jämfört med dagens situation.
- Posten Norge och Bring ska vara ledande på miljö i vår bransch, säger Dag Mejdell. Det nya logistikcentret på Alnabru ligger närmare järnvägen och öppnar för att mer av den tunga trafiken kan flyttas från väg till järnväg. Sammanslagningen av de tre enheterna tar också bort körning mellan terminalerna. Det innebär mindre körning, mindre föroreningar, mindre trafikbuller och kortare köer i Osloregionen.
Posten Norge-koncernen har under de senaste tio åren köpt upp olika transport- och logistikbolag för att bygga en nordisk post- och logistikkoncern. Alnabru-utbyggnaden är ett väsentligt bidrag för att vidareutveckla koncernens utbud av transport- och logistiktjänster.
Det nya logistikcentret på Alnabru kommer att utgöra själva tyngdpunkten i Posten Norges och Brings framtida logistiknätverk bestående av totalt 19 terminaler för paket, gods och tempererade varor i Norge.
- 2010 öppnade Posten Norge världens mest framtidsinriktade postterminal i Lörenskog, säger Dag Mejdell. Hit kommer postbolag från hela världen för att studera vad vi har gjort. Nu satsar vi på samma sätt inom logistikområdet för att vara det bolag som kunderna kommer att välja också i framtiden.
Logistikcentret ska stå färdigt 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11