23948sdkhjf

Elmsäter-Svärd banar väg för nya stambanor

– När vi väl vårdar den infrastruktur vi har måste vi också våga tänka framåt, konstaterar Catharina Elmsäter-Svärd i sitt öppningsanförande som inledde Transportforum 2014 i Linköping på onsdagsförmiddagen. – Idag ger vi Trafikverket i uppdrag att titta närmare på nya stambanor Stockholm–Malmö och Stockholm–Göteborg.
Trafikverkets dagsfärska uppdrag innefattar att fördjupa kunskapsunderlaget för att regeringen ska kunna ta beslut om vad som ska göras var på berörda sträckor, hur det ska göras, i vilken takt och vilken ordning samt vad det ska kosta och finansieras. Underlaget ska presenteras före 1 mars.

Idag når man all time high för både personer och godstransporter på den svenska järnvägen, vilket ställer krav för att det ska vara så bra och säkert som möjligt:

– Vi behöver ständigt jobba med utveckling av kvalitet och kapacitet, säkerhet och konkurrenskraft i infrastrukturen, säger Katharina Elmsäter-Svärd.

– En alliansregering kommer inte att dra ner på infrastrukturanslag, vilket oppositionen har flaggat för att man kommer att göra.

Infrastrukturministern underströk i vanlig ordning vikten av gränsöverskridande samarbeten – över trafikslagen, över kommun-, län- och regiongränser.

Årets upplaga av VTI:s Transportforum har samlat 1 600 besökare och 490 föredragshållare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064