23948sdkhjf

Han efterträder Bo Andersson på GAZ Group

Den ryska buss-, lastbils- och transportbilstillverkaren GAZ Group har utsett Vadim Sorokin till ny CEO. Han tillträdde den 1 januari och efterträder Bo Andersson som blir ny CEO för den ryska fordonstillverkaren AvtoVAZ vilket Transport & Logistik iDag/Transportnet nyligen har rapporterat om.
Vadim Sorokin har sedan 2009 varit ansvarig för GAZ transportbilsverksamhet – en befattning han behåller även när han nu växlar upp och blir CEO. Sedan 2010 har Sorokin dessutom haft ansvaret för fordonstillverkarens strategiska utveckling.
GAZ Group har även inrättat en ny befattning som COO (chief operationg officer) och direktör för affärer och bolagsutveckling. Till befattningen som COO har GAZ Group rekryterat Gunther Heiden som närmast kommer från komponentleverantören SPM. Till befattningen som direktör för affärer och bolagsutveckling har GAZ Group rekryterat Albrecht Knochler, som ”inom en snar framtid” kommer att lämna sin nuvarande chefsbefattning hos Knorr Bremse för att gå över till GAZ Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096