23948sdkhjf

Hon är ny vd i Västbo Lastbilcentral

Gunilla Bengtsson, 48 år, har tillträtt befattningen som ny vd i Västbo Lastbilcentral AB i Smålandsstenar. Hon kommer närmast från tjänsten som platschef på Smålandsstenar-baserade Stolab Möbel AB – grannföretag med Västbo Lastbilcentral.
Gunilla Bengtsson efterträder Sven Petersson som varit verksam i Västbo LBC under 42,5 års tid varav vd och föreståndare för bolaget i 32 år. Sven Petersson, som även är delägare i Västbo Lastbilcentral, går nu i pension men fortsätter som styrelseledamot i bolaget.
Gunilla Bengtsson är uppvuxen i en åkarfamilj utanför Smålandsstenar och där fadern var medlem i Västbo Lastbilcentral.
Västbo Lastbilcentral består av sju delägare och har ett 20-tal anställda. Lastbilcentralens huvudsakliga arbetsuppgifter finns inom grus- och entreprenadverksamheten, insamling och sortering av industriavfall samt försäljning av diesel och eldningsoljor. Lastbilcentraler sysselsätter cirka 30 lastbilar och maskiner och redovisade en omsättning för 2012 på 84 miljoner kronor.
På senare tid har Västbo Lastbilcentral expanderat dels organiskt, dels via förvärv genom att man 2012 över markentreprenören Västbo Mark AB i Smålandsstenar som utför alla typer av markarbeten med stenmurar och plattläggning som specialitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063