23948sdkhjf

Största renhållningskontraktet till SITA

SITA tecknade nyligen kontrakt med två svenska kommuner. Med Norrköpings kommun tecknades ett femårigt avtal om hantering av kommunens hushållsavfall till ett värde om cirka 300 miljoner. Med Stockholms stad tecknades ett tvåårigt avtal gällande insamling av utsorterat matavfall till ett värde på cirka 50 miljoner.
Avtalet med Norrköpings kommun blir SITA Sveriges enskilt största kommunala kontrakt. Avtalet är troligen även det största i hela landet och omfattar bland annat insamling av hushållsavfall från cirka 130 000 personer samt drift av kommunens fem återvinningscentraler. SITA har tidigare haft delar av uppdraget men har nu alltså fått förtroendet för hela omfattningen. Avtalet är på 5 år med möjlighet till förlängning.
– Extra tillfredställande är att 40 medarbetare får arbete, säger Ulf Kraft, regionchef på SITA. Det är en glad julklapp som skapar trygghet för medarbetarna och deras familjer.
SITA har också fått förnyat förtroende att samla in utsorterat matavfall i Stockholms stad. Nära 900 ton matavfall förädlas varje månad till biogas och biogödsel. Matavfallet samlas in från restauranger, storkök samt från villor och flerfamiljsfastigheter. Ordervärdet ligger på cirka 25 miljoner kronor per år och gäller under två år med möjlighet till förlängning.
– Vi har skött matavfallsinsamlingen i Stockholm sedan 2011, säger Heikki Salmiranta, produktionssamordnare på SITA. Sedan dess har volymen vuxit med rekordartade 400 procent. Det är glädjande att vi med det nya kontraktet tillsammans med Stockholms stad kan utveckla återvinningen av matavfall.
SITA har ett femtiotal kommuner som kunder och arbetar långsiktigt och i nära samarbete med sina beställare för att nå deras högt uppsatta återvinningsmål.
– Vi uppskattar verkligen att få samarbeta med kommunerna och det är positivt att få bidra till att kommunerna når sina högt uppsatta återvinningsmål och Sveriges nationella mål om exempelvis återvinning av matavfall, säger Mårten Widlund, vd i SITA Sverige. Det är också därför vi gör investeringar om mer än 40 miljoner kronor i fordon och utrustning för de här avtalen. Att vi nu vunnit de här två stora avtalen visar på vår kompetens inom effektiv återvinning och stärker vår position ytterligare, som en av marknadens ledande aktörer.
SITA Sverige omsätter 2,2 miljarder kronor årligen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078