23948sdkhjf

Pia Berglund vid rodret hos Redareföreningen

Pia Berglund tar över vd-stolen i Sveriges Redareförening efter Christer Schoug den 1 februari.
– Jag ser fram emot detta spännande men också utmanade jobb, säger Pia Berglund. Jag har under många år varit en del av denna globala näring, men från en annan synvinkel. Det är en förmån att nu få företräda Sveriges rederier vid denna viktiga tid, säger Pia Berglund i en kommentar.

Pia Berglund är i grunden jurist och kommer närmast från Transportstyrelsen. Hon har sedan tidigare även arbetat i olika befattningar inom Sjöfartsverket. I sin roll som delegationsledare för Sverige vid IMO, International maritime organization, samt som företrädare för Sverige inom ramen för HELCOM har hon lång erfarenhet av internationella sjöfartsfrågor. Hon har även bistått regeringen vid EU-arbete i ämnet.

– Pias kompetens och erfarenheter tillsammans med hennes genuina intresse för sjöfart utgör en bra grund för uppdraget att skapa förutsättningar för svensk rederinäring att växa, kommenterar Anders Boman, ordförande i Sveriges Redareförening.

Redareföreningens avgående vd Christer Schoug går vidare till Star Cruises där han ska ägna sig åt ett internationellt skeppsbyggnadsuppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081