23948sdkhjf

Vill ha ny styrelse för Ventrafiken

En översyn av Ventrafikens verksamhet, som kommunstyrelsen gav stadsledningskontoret under hösten, är nu klar. Bland annat föreslår man bildande av ny styrelse.
Kommunstyrelsen föreslår att nya ägardirektiv ska tas fram som tydligt visar ägarens krav på omfattning av uppdraget, servicenivån och ekonomiska villkor och att en ny styrelse tillsätts och kopplas till de nya direktiven.

– Fokus måste nu ligga på åtgärder framöver och vem som bör ta ansvaret för omställningen. Med anledning av det stora underskott som bolaget har genererat under 2013 konstaterar jag att styrelsen och vd har det odelade ansvaret för detta och torde sakna förmågan att genomföra de stora omställningar som krävs för att få bolagets ekonomi i balans framöver, säger Susanne Öström, stadsdirektör i Landskrona stad.

Den nya styrelsen kommer bland annat att få i uppdrag att höja utnyttjandet av fartyget Uraniborg, avveckla den egna verkstaden, se över bolagets bemanning, sälja Stjerneborg, Norreborg och Köpenhamnstrafiken, lägga ut alla uppdrag som inte ingår i kärnverksamheten på entreprenad och teckna avtal med ett externt rederi för tillgång till godsfärja vid ett eventuellt större haveri med Uraniborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094