23948sdkhjf

Norrköping blir strategiskt nav för Transatlantic

Norrköpings hamn blir ett strategiskt nav för Transatlantic, när de vidareutvecklar sin Englandstrafik. Direkt efter årsskiftet inleder rederiet en veckovis linje för enhetslaster mellan Norrköping och Hull.
Satsningen på Norrköpings hamn är ett led i rederiet Transatlantics långsiktiga utveckling. Bolagets fokus kommer att ligga på större fartyg, containerlaster och ökad tillförlitlighet för kunderna.
- Vår trafik på Norrköpings hamn kommer att vara viktig när vi nu stärker vår position på den växande svenska ostkusten, säger Birna Ödefors, Chief Commercial Officer på Transatlantic.
Hanteringen av containers i Norrköpings hamn har utvecklats under flera år, och stora satsningar har gjorts i den nya containerterminalen. När nu rederiet koncentrerar sin Englandstrafik till Norrköping breddas hamnens betydelse för näringslivet ytterligare. England är en viktig marknad för många företag i regionen. Samtidigt är satsningen ett tillskott till det befintliga utbudet av containerlinjer mellan Norrköpings hamn och kontinenten.
Transatlantic är ett svenskt, börsnoterat rederi med cirka 900 anställda. Affärsområdet Industrial Shipping sysselsätter ett 40-tal fartyg och arbetar med sjötransporter med Östersjön som bas och vidare ut i Europa. Kunderna finns främst finns bland de större skogs-, gruv-, energi- och stålindustrierna.
Norrköpings hamn trafikeras av containerrederierna CMA-CGM, MSC, Teamlines och Transatlantic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094