23948sdkhjf

Northland hämtar vd från Scania

Northland har rekryterat Johan Balck, 52 år, till ny vd i Northlandkoncernen. Johan Balck, som är utbildad civilingenjör, kommer närmast från befattningen som vd för Ferruform, ett större produktionsbolag inom Scaniakoncernen beläget i Luleå.
Tidigare har Johan Balck varit vd för Scania Peter LCC i S:t Petersburg och produktionschef på Scania AB. Johan Balck har även haft ledande operationella roller på Electrolux och ett antal andra industriföretag i Sverige inom olika branscher.
- Jag är mycket nöjd och glad att vi lyckats knyta till oss Johan Balck, som tackat ja till utmaningen att leda Northland framåt, säger Northlands styrelseordförande Olav Fjell.
Johan Balck tycker att det ska bli spännande att anta en stor utmaning i en annan bransch.
- Många av mina tidigare erfarenheter sammanfaller väl med Northlands behov, säger han. Jag ser fram emot att börja arbeta mot tydliga mål för koncernens fortsatta utveckling.
Johan Balck tillträder sin befattning senast den 1 juli 2014. Peter Pernlöf, som har varit tillförordnad vd sedan juni 2013, fyller 67 år i sommar och går då i pension.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062