23948sdkhjf

Startar gemensam distribution

Dagens Nyheter, Bring Citymail och Svenska Dagbladet startar ett gemensamt företag för distribution i storstockholmsområdet. Det innebär en sammanslagning av Pressens Morgontjänst, den av Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samägda distributören av morgontidningar, och Bring Citymails distribution av brev, varubrev och posttidningar i Stockholmsområdet.
– Genom sammanslagningen stärker vi vår konkurrenskraft som distributör till privatpersoner och företag i Stockholmsregionen. Tillsammans kommer vi att dra nytta av kraften i att distribuera såväl tidningar och post. Nu finns möjligheten att utveckla nya tjänster och koncept för exempelvis distributionen av e-handelns produkter förutom att utnyttja de synergier vi ser kring fordon och lokaler, säger Patrik Östberg, vd för Bring Citymail och för det nybildade distributionsföretaget.

Pressens Morgontjänsts uppdragsgivare Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet kommenterar samgåendet i ett gemensamt uttalande:

– Tillsammans med en kompetent partner utvecklar och effektiviserar vi nu distributionen av våra tidningar, säger Gunilla Herlitz, vd Dagens Nyheter, och Gunilla Asker, vd Svenska Dagbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062