23948sdkhjf

Real Rail och Samskip Van Dieren väljer Interlink/Rännarbanan

Interlinks kombiterminal på Rännarbanan i Helsingborg fördubblar nu volymerna genom att knyta till sig två nya kunder när det gäller intermodala transporter lastbil-järnväg. Det handlar dels om Samskip Van Dieren Multimodal, dels om Real Rail som var för sig kommer att använda kombiterminalen på Rännarbanan för en stor del av sina flöden.
I samband med att Trafikverkets vintertidtabell för vintersäsongen 2013-2014, T14, trädde i kraft den 14 december så har Samskip Van Dieren Multimodal lagt om delar av sin trafik till Helsingborg och Rännarbanan, samtidigt som Real Rail utökar sina intermodala transporter genom att även trafikera Helsingborg.
Det var i november 2012 som Interlink fick i uppdrag av statliga Jernhusen att driva kombiterminalen på Rännarebanan i Helsingborg, där trailrar, containrar och växelflak lastas om mellan tåg och lastbil sex dagar per vecka.
Sedan starten är Coop kund i kombiterminalen. 36 trailrar lastas på ett tågsätt som sedan färdas upp till Bro utanför Stockholm, med TX Logistik som tågdragare. I Bro finns Coops centrallager. Godsvolymerna på (järn)vägen tillbaka till Helsingborg utgörs av livsmedel för distribution till butiker i södra Sverige.
- Genom att nu även knyta till oss Samskip Van Dieren Multimodal och Real Rail som nya kunder så kommer godsvolymerna vid kombiterminalen på Rännarebanan att mer än fördubblas, säger Christian Hallberg, regionchef för GDL Transport Region Syd samt vd i Interlink.
När det gäller uppdraget för Samskip Van Dieren Multimodalså handlar det om att Samskip Van Dieren Multimodals internationella komitågpendel från Katrineholm i Sverige till Herne i Ruhrområdet i Tyskland kommer att få Helsingborg som en kompletterande knutpunkt. Samskip Van Dieren Multimodals kombitågpendel trafikerar sedan tidigare orterna Katrineholm, Nässjö, Köpenhamn och Herne, fem dagar per vecka i vardera riktningen.
När det gäller uppdraget för Real Rail så gäller det omlastning mellan lastbil och järnväg för lastbärare för Real Rails nya intermodala linje mellan Helsingborg och Umeå/Luleå via Nässjö.
Bolaget bedriver sedan starten kombitransporter på järnväg mellan Nässjö och Umeå/Luleå samt mellan Göteborg och Umeå/Luleå. Nu utökas Real Rails linjenät till att även omfatta linjen mellan Helsingborg och Umeå/Luleå. Trafiken på linjerna bedrivs fem dagar per vecka i vardera riktningen.
- Vi tror att allt fler företag kommer att styra om sina transporter från väg till järnväg i framtiden och det är här vi kommer in, säger Christian Hallberg. Många företag har egna miljömål att ta hänsyn till och dessutom blir dieselpriserna allt högre.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078