23948sdkhjf

DHL samarbetar med tv-dokumentär

DHL samarbetar med dokumentären Project Playground – En Galen Dröm som sänds den 16:e december klockan 21.00 på TV3. Genom initiativet Dreams Delivered, där vd Peter Hesslin utmanar andra företagsledare att delta i Vasaloppet för välgörenhetens skull, kommer delar av pengarna som samlas in gå till Project Playground.
I dokumentären får vi tillsammans med Renée Nyberg följa Project Playgrounds grundare Sofia Hellqvists och Frida Vesterbergs resa för att nå sin dröm – att ge barn och ungdomar en chans till ett bättre liv genom att se individen och vikten av utveckling inifrån. Project Playground är en ideell organisation som arbetar med att stötta utsatta barn i Sydafrikas kåkstäder.

– Jag har haft förmånen att hälsa på hos Project Playground på plats i Langa. En resa som för mig var en omvälvande upplevelse, en emotionell berg-och-dalbana. Du möts av en miljö som vi aldrig kommer i kontakt med här hemma. Föds du annorlunda i Langa blir du utstött och undangömd men på Project Playgrounds center får barnen vara barn och delta i en rad olika aktiviteter som dans, sång och fotboll. Många av barnen har utvecklats enormt, något som inte skett om det inte vore för dessa fantastiska människor Frida Vesterberg och Sofia Hellqvist som har vågat satsa på sina drömmar, säger Peter Hesslin, vd DHL Freight Sverige.

Organisationen arbetar med att stärka barnens personliga och sociala utveckling med hjälp av stödprogram, organiserad aktivitet och en stor dos kärlek. Genom en meningsfull fritid får barnen självkänsla, ambitioner, självförtroende, ansvarsförmåga och gemenskap – verktyg till att påverka sitt eget liv till det bättre. Först när man bryr sig om sitt eget liv och ser ljust på framtiden kan man bryta negativa mönster och utanförskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064