23948sdkhjf

Husföretag lämnar bil för tåg

Husföretaget Älvsbyhus flyttar en stor del av sina transporter från väg till järnväg. Det sker när bangården i fabriken i Vålberg har rustats upp och kan ta emot både takstolar och betongbalkar som skickats med tåg från fabriken i Älvsbyn.


Tillsammans är det Karlstads kommun, Älvsbyhus och Trafikverket som har rustat upp bangården i Vålberg i Värmland och byggt ett industrispår som går till Älvsbyhus fabrik där. Investeringen har till viss del finansierats med EU-medel. Istället för att frakta egenhändigt producerade enheter, allt från takstolar till betongbalkar, med lastbil mellan de två fabrikerna ska de nu istället fraktas med tåg.

– De rymmer dubbelt så tung last som en vanlig lastbil kan forsla, vilket är bra för både miljön och ekonomin, säger Benjamin Blomquist transportchef på Älvsbyhus, till Piteå-Tidning.

Transporten kommer att gå två gånger varje vecka. Anlitad transportör är Green Cargo. Tidigare har varorna transporterats med lastbil via företaget Schenker.

– Vi har fått ett mycket nära och bra samarbete med Green Cargo, som också ser möjligheter med detta samarbete. Vi för nu dialog om nästa steg i utvecklingen för Älvsbyhus, säger Benjamin Blomquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064