23948sdkhjf

Waberer´s beställer 600 nya DAF-lastbilar

En av Europas största åkeri- och logistikkoncerner, ungerska Waberer´s, beställer 600 nya DAF-dragbilar som ett led i bolagets omfattande föryngringsprogram av sin fordonsflotta.
Waberer´s förfogar över en fordonsflotta på mer än 3 000 egna lastbilar, av vilka mer än 30 procent är DAF-fordon.
- Vi har valt DAF tack vare fordonets pålitlighet, höga kvalitet, låga service- och reparationskostnader samt rymliga och bekväma hytter, vilket är mycket värdefullt när det gäller långväga fjärrtransporter, säger György Waberer, CEO i Waberer´s. Det stabila andrahandsvärdet för DAF-fordon var också en avgörande faktor för att fortsätta vår relation med DAF. Denna order inkluderar den tvåtusende DAF-dragbilen som levereras till oss sedan den första togs i drift hos oss.
Beställningen på de 600 lastbilarna består av 150 dragbilar av modellen CF för mellanlånga transporter och 450 dragbilar av modellen XF för långväga fjärrtransporter, av vilka en tredjedel är utrustade med de senaste Euro 6-motorerna och som kommer att levereras under första halvåret 2014.
- För att kunna vara framgångsrik på den internationella transportmarknaden måste vi kunna erbjuda våra kunder högsta möjliga leveranssäkerhet och förmånliga fraktpriser, säger György Waberer. För att säkerställa bästa möjliga driftsekonomi är medelåldern på vår fordonsflotta endast 2 år. En ung och modern flotta är en viktig faktor för att ytterligare utöka vår närvaro i Västeuropa och vi räknar med tvåsiffrig tillväxtprocent i försäljning under det här året.
Ron Bonsen, ledamot i DAF Trucks ledningsgrupp med ansvar för försäljning och marknadsföring, framhåller att det är ett stort erkännande för DAF när ett av Europas ledande och mest professionella transportföretag väljer att placera en så här stor order hos dem.
- Det är också ett erkännande för vårt framgångsrika och mångåriga partnerskap, säger han. Waberer´s drivkraft är ständiga förbättringar av drifteffektivitet och vi är stolta över att vara en av bolagets största leverantörer av dragbilar.
Det här den andra storordern av nya dragbilar på kort tid som Waberer´s genomför. I mitten av oktober i år rapporterade Transport & Logistik iDag/Transportnet om att Waberer´s beställde 650 nya Volvo-dragbilar.
Waberer´s-koncernen – med 4 200 medarbetare - redovisade en omsättning för 2012 på motsvarande cirka 3,4 miljarder kronor (377,5 miljoner euro) och ett resultat före skatter, avskrivningar och räntor på motsvarande cirka 479 miljoner kronor (52,4 miljoner euro).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066