23948sdkhjf

DHL expanderar i Leipzig

DHL Express expanderar i Leipzig med sorterings- och kontorslokaler på 44 000 kvadratmeter för att kunna hantera framtida tillväxt av expressleveranser. Expansionen kommer att skapa ungefär 400 nya jobb.
Företaget meddelar att man kommer att fördubbla den operativa verksamheten i sitt europeiska nav i Leipzig, Tyskland för att tillgodose framtida volymtillväxt av leveranser. Företaget planerar att investera 150 miljoner euro för att bygga ytterligare hanterings-, sorterings- och kontorsfaciliteter på ett område på cirka 44 000 kvadratmeter.

Arbetet med de nya anläggningarna kommer att påbörjas i december 2013 där den nya, utökade anläggningen beräknas vara i drift från och med fjärde kvartalet 2014.

– Vårt europeiska nav i Leipzig är en viktig del av vår infrastruktur och är en av tre globala nav som bildar ryggraden i DHL Express nätverk, säger John Pearson, europeisk vd, DHL Express. Sedan vi etablerade verksamheten här för 5 år sedan, har det varit en drivkraft hos DHL Express att hjälpa kunder runt om i Europa som handlar internationellt att expandera och växa. Denna investering gör det möjligt för oss att supportera våra kunders framtida tillväxt, samtidigt som det ytterligare stärker DHL Express serviceförmåga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062