23948sdkhjf

Fler lastbilsförare anställs

Rekryteringsbehovet av lastbilsförare det närmaste halvåret är större än för ett år sedan. 17 procent av åkerierna uppskattar att de tänker anställa lastbilsförare inom den närmaste sexmånadersperioden. 8 procent uppskattar att de tänker säga upp förare.
– TYAs Arbetskraftsbarometer visar att företagen idag är mer optimistiska än vad de var för ett år sedan. I oktober/november 2012 uppskattade 13 procent av företagen att de tänkte anställa och lika stor andel uppskattade att de tänkte säga upp förare. Statisticon har räknat upp nyrekryteringsbehovet för samtliga branscher som har lastbilsförare. Med en sådan uppräkning förväntas 2 700 lastbilsförare nyrekryteras från november 2013 till och med april 2014. Vår bedömning är att det finns utrymme för fler platser inom ungdomsutbildningen och att vuxenutbildningen behöver tillföra nya förare på minst den nivå man har idag, säger Bill Rehn som är vd på TYA.

Enkätundersökningen som ligger till grund för TYAs Arbetskraftsbarometer genomfördes av Statisticon under oktober/november 2013. Urvalet var nästan 1 000 företag inom Biltrafikens Arbetsgivareförbunds område.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078