23948sdkhjf

SCA handlar upp lastbilsfrakter för 1,9 miljarder

SCA Logistics och SCA Global Hygiene Supply går nu ut i en gemensam offertförfrågan om landtransporter i Europa. Det handlar om transportkontrakt till ett sammanlagt ordervärde av motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor (cirka 200 miljoner euro) per år.
- Det här är SCA:s största transportoffertförfrågan någonsin, säger Norbert Dummeldinger, logistikchef på SCA Global Hygiene Supply. Genom att tillsammans erbjuda en stor del av SCA:s stora godsflöden, hoppas vi att transportföretagen ska kunna göra effektiva kombinationer av SCA:s flöden, men också komplettera med sina övriga flöden på ett sätt som ökar effektiviteten och kapar kostnader. Lyckas vi minska antalet tomma lastbilstransporter, blir också vårt transportarbete mer miljövänligt. Vi hoppas också att vi genom att på ett öppet och samlat sätt presentera våra omfattande godsflöden, kunna bli en intressantare kund på Europas transportmarknad.
Offertförfrågan kommer att presenteras under december månad. Den omfattar totalt över 260 000 lastbilstransporter på över 3 000 transportstråk i Europa. Över 2 000 transportföretag bedöms kunna offerera transporter. I slutet av mars 2014 beräknas processen vara avslutad och nya transportkontrakt kan börja gälla från april och för en tolvmånadersperiod.
Offertförfrågan kommer att presenteras på en webb-plattform där villkor, volymer, offerter, analyser och tilldelning av transportstråk kommer att hanteras. Logistikchefer från alla SCA:s regioner kommer att utbildas så att SCA kan upphandla transporter på ett enhetligt sätt. Alla deltagande transportföretag måste inbjudas och acceptera SCA:s hållbarhetskriterier och SCA:s uppförandekod, för att få presentera offerter.
SCA är ett ledande hygien- och skogsindustriföretag. SCA utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Produkterna säljs i cirka 100 länder. SCA har många kända varumärken, av vilka TENA och Tork är globala.
SCA-koncernen redovisade en omsättning för 2012 på 85 miljarder kronor. SCA har cirka 36 000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079