23948sdkhjf

PostNL minskar ägandet i TNT Express

Det nationella postbolaget i Nederländerna, PostNL, avyttrar nu hälften av sin aktiepost i den globala kurir-, express- och paketoperatören TNT Express, för motsvarande cirka 4,8 miljarder kronor (507 miljoner euro).
PostNL har sålt närmare 82 miljoner aktier i TNT Express. Köpare är institutionella investerare. Detta aktieinnehav motsvarar 15 procent av samtliga aktier i TNT Express.
Uppgörelsen baseras på ett pris om 6,20 euro per aktie. Aktieposten säljs till en rabatt på 35 procent jämfört med den misslyckade fusionen med UPS det senaste året där TNT Express-aktien värderades till 9,50 euro.
Efter den här avyttringen kontrollerar PostNL 14,8 procent av aktierna i TNT Express.
PostNL och TNT Express skildes från varandra i maj 2011, då postverksamheten fick namnet PostNL och expressverksamheten fick namnet TNT Express.
PostNL, som fortsatte som den övergripande postleverantören i Nederländerna, samt fortsätte med postverksamhet under varumärket TNT Post i Storbritannien, Tyskland och Italien, behöll en aktiepost på 29,8 procent i TNT Express efter att bolagen skilts åt.
Efter ”skilsmässan” har TNT Express kämpat för att uppnå den lönsamhet som förväntats av investerare, och tidigare i år satte europeiska konkurrensmyndigheter stopp för rivalen UPS övertagande av TNT Express. Efter dessa misslyckade fusionsplaner har TNT Express implementerat ett rejält kostnadsbesparingsprogram, vilket Transport & Logistik iDag/Transportnet nyligen har rapporterat om.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063