23948sdkhjf

Jernhusen fortsätter utveckla Södra Nyhamnen

Jernhusen jobbar vidare på utvecklingen av Södra Nyhamnen och har inlett samarbete med Fastighetsaktiebolaget Norrporten. Södra Nyhamnen vid Malmö Centralstation är ett av Malmös mest intressanta område med södra Sveriges bästa kommunikationsläge.


Där finns också närhet till den gamla stadskärnan och de nya områdena mot Västra Hamnen och Malmö Live. Målet är att utveckla en levande stadsdel med bland annat arbetsplatser, hotell och bostäder. Allra först ut i stadsdelen är kontorshuset Glasvasen, med beräknad byggstart i början av 2014.

– Vi ser mycket positivt på en etablering av Malmö tingsrätt i Södra Nyhamnen och är glada för ett samarbete som leder till det. Genom en sådan offentlig verksamhet nära stationen ökar förutsättningarna för att fler ska välja att åka kollektivt. Det stärker både livet på platsen och spar på miljön. Att få in en långsiktig ägare som Norrporten i området bidrar också till att säkra en bra verksamhet över tid, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt på Jernhusen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063