23948sdkhjf

Jungheinrich nomineras till tyskt miljöpris

Jungheinrich har nominerats till priset ”Ecodesign 2013” priset för miljödesign som ges ut av tyska regeringen. Jungheinrich har nominerats för sina innovativa truckar med litiumteknik, som redan finns i massproduktion.
Priset delas ut för nyskapande och framåtsträvande produkter, tjänster och koncept som, för att citera miljökansliet; ”övertygar både i utformning och miljövänlighet”. I år delas det ut för andra gången.

Den 11 november i år presenterades Jungheinrich EJE 112i – världens första massproducerade truck som drivs med litiumteknik. Truckens ekologiska fotavtryck är även miljöcertifierat utifrån en produktlivscykelanalys som Jungheinrich låtit det oberoende certifieringsorganet TÜV Nord göra på alla standardtruckar. Representanter från Jungheinrich mottog nomineringsbeviset för ”Ecodesign 2013” av stadssekreterare Ursula Heinen-Esser och miljöminister Jochen Flasbarth i Tyskland. ”Ecodesign” är det enda priset för miljövänlig design som delas ut av den tyska regeringen.

Årets jury bestod av experter inom ett antal olika områden och totalt nominerades 31 produkter, tjänster och koncept till priset. Jungheinrich var det enda företaget som inom truckar och intralogistik som nominerades. ”Vi är mycket stolta över att Jungheinrich nomineras för sin innovativa, ledande litiumteknik”, menade Michael von Forstner från Jungheinrich, när han tog emot nomineringsbeviset i Berlin.

Världens första massproducerade truck utrustad med litium-jon-teknologi visades upp av Jungheinrich för första gången maj 2011 på logistikmässan CeMAT i Hannover. Trucken kombinerar energisparande batteriteknik med en för kunden förbättrad upplevelse i hantering och ergonomi. EJE 112i finns redan idag i drift hos kunder i flera länder runt om i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094