23948sdkhjf

Åklagare gjorde tillslag mot DB Schenker-kontor

Åklagare har nyligen gjort tillslag mot två DB Schenker-kontor. Det handlar om misstanke om bestickning i samband med yrkesmässig trafik samt misstanke om trolöshet mot huvudman.
Statsåklagarmyndigheten i tyska Köln har genomfört tillslag mot två DB Schenker-kontor i Tyskland. Bakgrunden är att man via DB Schenkers ägare Deutsche Bahn fått ett anonymt tips om att det skulle ha skett oegentligheter i samband med affärer kopplade till DB Schenkers dotterbolag i Ryssland.
Deutsche Bahn har enligt gällande regelverk vidarebefordrat detta tips, som man bedömt vara trovärdigt, till statsåklagarmyndigheten i Köln.
Deutsche Bahn och DB Schenker framhåller att man kommer att vara behjälpliga med att dela med sig av den information och de uppgifter som statsåklagarmyndigheten efterfrågar.
Misstankarna om oegentligheter riktar sig mot en filialchef vid ett DB Schenker-kontor i Köln samt mot ytterligare en medarbetare i Schenker Deutschland AG.
- Det handlar om misstanke om bestickning och mutor inom yrkesmässig trafik av synnerligen allvarlig art, samt om trolöshet mot huvudman av synnerligen allvarlig art, säger Daniel Vollmert, statsåklagare i Köln till den tyska transport- och logistiktidningen Verkehrsrundschau.
Daniel Vollmert misstänker att de båda DB Schenker-medarbetarna har haft kontakt med ytterligare en person när det gäller dessa misstänkta oegentligheter. Denna person uppehåller sig i ett annat land än Tyskland.
Statsåklagarmyndigheten i Köln har tagit del av omfattande material om dessa misstänkta oegentligheter. Statsåklagarmyndigheten ska nu nagelfara detta material och man räknar med att kunna lämna ett utlåtande tidigast om mellan sex och tolv månader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078