23948sdkhjf

DB Schenker utökar godstrafik till Nordnorge

DB Schenker i Norge utökar sin tåg- och lastbilslösning som förbinder Oslo med norska Finnmark, norr om Polcirkeln.
Hittills har DB Schenker North Rail Express trafikerat de nästan 200 milen mellan Narvik och Oslo via Sverige fem gånger i veckan. Men eftersom efterfrågan ökar kommer DB Schenker att köra ytterligare tre tåg per vecka från den 1 februari 2014.
Tågen går till en terminal i Kiruna där det kommer att finnas en ny lastbilsanslutning till Finnmark.
- Vår nya lösning kommer att kapa transporttiden med en hel dag till och rån Finnmarksregionen, säger Michael Holmström, vd i DB Schenker i Norge. Det är goda nyheter i synnerhet för exportföretag inom fisk- och skaldjursmarknaden.
Den nya lösningen trafikerar städerna Alta och Kirkenes med lastbil via Kiruna. Det kommer att ta cirka nio timmar att köra de 45 milen till Alta, och cirka 13 timmar att köra de 75 milen till Kirkenes.
DB Schenker North Rail Express går från Oslo till Narvik via Sverige. Resan är cirka 200 mil och tar ungerfär 26 timmar vilket är betydligt snabbare än en lastbilstransport. Tåget är cirka 600 meter långt och har en total kapacitet på 1 600 ton och färdas med en medelhastighet på 75 kilometer i timmen.
Tåget transporterar cirka 90 procent av DB Schenkers frakt till och från norra Norge, vilket motsvarar cirka 12 500 lastbilsekipage per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094