23948sdkhjf

Skutskärs Hamn överklagar dom

Det har varit flera turer kring en dom där Skutskärs Hamn anses ansvariga för en svavelläcka men nu överklagar man domen som innebar att man gick på länsstyrelsens linje.
I slutet av augusti uppdagades det att svavelsyra läckt ut från företaget Baltic Tank & Bulks cisterner i Skutskärs hamn. Läckan uppdagades i slutet av augusti och länsstyrelsen bedömde att Skutskärs hamn och logistik AB är ansvarig för läckan. Hamnen överklagade och ärendet landade hos mark- och miljödomstolen som gick på länsstyrelsens linje.

Men Skutskär Hamn & Logistik står fast och överklagar nu till Mark- och miljööverdomstolen som är en del av Svea hovrätt. I överklagan skriver de att det är riktat till fel part då det är Baltic Tank & Bulk som driver och råder över cisternerna som läckt.

– Den som bedriver verksamheten ska vara ansvarig för det här. Vi tycker inte att vare sig länsstyrelsen eller mark- och miljödomstolen har beaktat det, säger Gustaf Reuterskiöld, juridiskt ombud för Skutskär Hamn & Logistik.

Mark- och miljödomstolen gick på länsstyrelsens linje att Skutskär hamn och logistik är ansvarig för läckan av svavelsyra. Men Skutskär hamn står fast och överklagar än en gång, skriver Gefle Dagblad.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063