23948sdkhjf

Maersk gör comeback i Södertälje

Världens största containerrederi trafikerar återigen Södertälje Hamn. Den 2 januari återupptar Maersk tågtrafiken från Göteborg. Det innebär ett betydande tillskott av de årliga containervolymerna till hamnen.
Efter att under nästan ett år ha trafikerat Årsta har Maersk, som är världens största containerrederi, beslutat att från årsskiftet komma tillbaka till Södertälje Hamn. Godset kommer att transporteras med Green Cargos tåg från Göteborgs Hamn. Det nya avtalet innebär ett betydande tillskott av containervolymer till Södertälje Hamn.
– Vi hälsar Maersk välkomna tillbaka, säger en nöjd Erik Froste, vdi Södertälje Hamn. Extra roligt är att de uppger att det beror på att det finns IT-lösningar på plats och att de av tidigare erfarenheter vet att Södertälje Hamn gör ett bra jobb.
Södertälje Hamn räknar med att de totala volymerna kommer att öka med 15 000 TEU per år, dels på grund av avtalet med Maersk, dels för att Green Cargos nätverk som täcker hela Sverige kommer att attrahera ytterligare gods.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109