23948sdkhjf

Chep tecknar avtal med Oatly

Oatly har valt Chep för varuexport till England. Oatly producerar havrebaserade drycker, yoghurt, matlagningsgrädde och glass, som säljs i livsmedelsaffärer och hälsokostbutiker. Företaget producerar och transporterar 20 miljoner liter havrebaserade produkter per år, som transporteras på drygt 30 000 pallar.
Avtalet innebär att Chep hanterar Oatlys försörjning av lastpallar för transport till England, som i dag är Oatlys näst största marknad efter Sverige. De brittiska kunderna har ofta strikta krav på hur varor bör levereras. Detta innefattar bland annat att leveranserna ska ske på så kallade sjöpallar, som har andra mått än traditionella EUR-pallar.

– Oatlys introduktion på den brittiska marknaden är beroende av samarbetet med CHEP, som är en av världens ledande leverantörer av sjöpallar, vilka är nödvändiga på den brittiska marknaden. Övergången till CHEP-pallar har gått mycket smidigt för oss. Pallarna har visat sig vara stabila och hållbara och vi uppskattar att CHEP även tar ansvar för pallarnas kvalitet, säger Tomas Wennerholm, Supply Chain Manager på Oatly.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062