23948sdkhjf

Chaufförer blockerade vägar i protest mot miljöskatt

En ny miljöskatt för tyngre fordon upprör yrkesförarkåren och fick mellan 2 000 och 4 000 chaufförer att lördagen den 16 november blockera vägar och terminaler.
Den norska nyhetssajten at.no rapporterar att den franska lastbilsorganisationen L´Organisation des Transporteurs Routiers Européens (OTRE) blockerade vägar på flera platser i Frankrike under senaste helgen. Söder om Paris spärrade över 200 lastbilar vägen vid de stora partihallarna som levererar matvaror till Paris.
Vid Toulouse i södra Frankrike spärrade cirka 200 lastbilar vägen, och vid Bordeaux hade mellan 250 och 300 lastbilar blockerat motorvägen A63. Vid andra större städer i Frankrike genomfördes liknande aktioner.
Orsaken till de massiva protesterna är att franska myndigheter överväger att införa en extra miljöskatt för tunga fordon från 3,5 ton och uppåt. Debatten om denna avgift har varit livlig under flera veckors tid i landet och nu har franska åkare och lastbilsförare gått från ord till handling när det gäller att visa sitt missnöje.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063